Entitat Cultural, Lúdica i Esportiva

Butlletí 3 Calçots i Calçotades a tot arreu

Calçots i Calçotades

Inici Qui som? Per fer-se Soci Premsa Política Legal Llibre Visites          Contacte

Activitats Lúdiques de Sense LímitsButlletí núm.  3  de Sense Límits   (maig 2005)

Tot està per fer i TOT és possible  (Martí i Pol)

Anterior Primària Següent

SUMARI: Editorial - Humor - Novetats - Internet - Adreçes interessants

EDITORIAL

Tot i que encara no estic totalment instal·lat al nou domicili de Valls, ja puc començar a creure que falta menys: alguna que d'altra caixa per obrir i algún estri electrònic i informàtic que es resisteix a aparèixer, però estic convençut que el tinc bastant acorralat i al final no tindrà cap més remei que donar la cara.

L'abril ha estat un mes, diguem-ne de transició, ja que entre l'esforç de la mudança, l'adaptació al nou domicili i la reinstal·lació de TANTS i tants components de l'ordinador, amb la consegüent comprobació de que tot s'ha endollat al seu respectiu lloc i que no apareixerà cap sorpresa de configuració o d'incompatibilitat, m'ha fet perdré temps. Però també he treballat bastant, principalment en el portal de l'Alt Camp i en posar al dia els altres sites de Sense Límits, a les Novetats trobaran una breu descripció de les activitats realitzades durant el mes passat. Voldria creure que aquest mes de maig serà de normalitat, però aixó no ho podrem comentar fins al final del mateix. Mentrestant voldria que puguin gaudir d'aquest butlletí, que siguin feliços i ens tornarem a veure el proper butlletí.

Inici pàgina"La justícia no és altra cosa que la conveniència del més fort" (Plató)

HUMOR

Una bona manera de començar qualsevol cosa seriosa, és amb un gran somriure a la boca. Provem-ho ?

PREGUNTES SENSE RESPOSTA (1)

Per que apretem amb més força els botons del control remot quant té les piles baixes?

Per què rentem les tovalloles?, si suposadament estem nets quan les fem servir

Una vida més llarga... escurça la mort?

Per què les dones amb les corbes més aerodinàmiques són les que més resistència ofereixen?

Per que diem "beguda" a la beguda, inclús abans de beure-la?

El món és rodó i l'anomenem planeta. Si fos pla, l'anomenariem rodoneta?

Un circ amb tres pistes... és més senzill pels detectius?

Si un abogat és torna boig... perd el judici?

Segons les estadístiques una persona es atropellada per un cotxe cada cinc minuts. Com ho fa aquesta persona per a sobreviure?

Si homicidi és matar a un home... suicidi es matar a un suïs?

Si hi ha un més enllà... hi ha un menys ací?

Quin temps del verb és "no hauria d'haver passat"?... preservatiu imperfecte?

Per què les coses sempre es troben a l'últim lloc on es busquen?

Quan un jugador se'n va per la banda... el porter se'n va pels mariachis?

Deuria tallar-me les venes o deixar-les llargues?

Que compten les ovelles per adormir-se?

Per què les prunes negres són vermelles quan estan verdes?

Si els diners són la causa de tots els mals, per què hem de treballar?

( ...i el mes que ve, més)

Bé doncs, després d'aquesta petita secció d'humor, començem a treballar en coses serioses.

Inici pàgina"Sempre que escolto a un adversari, tinc el perillós desig de comprendre'l" (André Maurois)

NOVETATS

Aquí figuren les noves pàgines, seccions i enllaços que trobaran als portals comarcals. Aquest mes hi ha les següents novetats:

ALT CAMP.- Totes les pàgines del Directori Comercial i Associatiu de la comarca han estat modificades, actualment hi ha més de 1.900 empreses i entitats, distribuides en 311 Activitats de 24 Sectors. Clicant aqui pot cercar qualsevol referència o comprovar les dades de la mateixa. També s'ha canviat el disseny de les pàgines en català d'aquest portal, un disseny més àgil i pràctic, ja que des de qualsevol pàgina és pot accedir a la resta dels continguts del site. Pot comprovar-ho Clicant aqui.

CONCA DE BARBERÀ.- L'abril m'he centrat més en la comarca de l'Alt Camp, i aquest mes de maig anire per fer algunes modificacions i afegir noves pàgines en aquest portal, les quals ja comentare en el proper butlleti. Tot i aixó, cada setmana s'han afegit nous Anuncis al Tauler, així com les Festes que és celebren a la Conca durant el mes de maig.

PRIORAT.- Tinc que dir el mateix que a la Conca de Barberà. Així com la incorporació de nous i interessants Anuncis i l'actualització de les Festes comarcals del mes de maig.

BOTIGA VIRTUAL.- A mitjans d'abril ja no vam poder oferir més Calçots degut a la gran demanda i al fred d'aquest hivern que ha malmés una part de la collita. Actualment tinc la Botiga en obres, per tal de fer alguns canvis i incorporar nous productes de les tres comarques, tornarà a estar operativa el més aviat possible (espero que abans d'acabar aquest mes de maig).

Inici pàgina"Amb el seu llibre vaig caure per terra partint-me de riure. Algun dia m'agradaria llegir-lo" (Groucho Marx)

INTERNET

En aquest espai parlarem de les coses interessants que es mouen o es troben a Internet, donarem una petita explicació d'algun programa o coneixerem trucs per millorar la navegació i/o l'ordinador. Aquest mes parlarem dels MOBLOGS.

El terme Moblog neix a partir de les paraules angleses mobile i blog:

Aquest nom identifica la nova tendència d'Internet: la creació de diaris personals amb imatges a partir de les fotografies fetes amb el telèfon mòbil. Aquesta és tota una opció creativa per tots aquells que volen desenvolupar la seva vena artística. És una moda nascuda a EEUU, que actualment està arrasant a Europa i a l'Estat espanyol comença a agafar força.

El seu funcionament és molt senzill, es tracta d'un weblog (del qual ja vam parlar en el núm. 0 d'Alcacoba), però de imatges fetes mitjançant la càmara digital del telèfon mòbil, que podem enviar a unes pàgines web gratuïtes on quedaran exposades com si és tractes d'un album fotogràfic virtual, on qualsevol les pot veure i conèixer l'obra de l'artista que tots portem dins.

Actualment suposa la forma més senzilla i ràpida de penjar continguts pròpis a Internet i la cosa sembla anar a més, ja que Microsoft ha deixat entreveure que esta creant funcionalitats especifics per als usuaris d'aquests serveis.

Encara que actualment és tot un fenòmen social a la Xarxa, hi ha una sèrie de questions ètiques, com el contingut que podem veure en aquests serveis (a vegades no aptes per a menors), també el dret a la privacitat de tercers i degut a l'espontaneïtat de l'enviament de missatges pot donar-se el risc d'omplir la web amb qüestions superficials i sense interès.

Crear el propi moblog és molt senzill, les següents adreces ofereixen aquest servei de forma totalment gratuïta, només cal registrar-se amb un àlies i una constrasenya i als pocs segons ja tindrem un compte, podrem començar a donar-li forma (les que ho permetin) i pujar fotos de qualsevol manera que ens permetin. Per començar a funcionar podem visitar: www.phlog.net - www.photoblogs.org - www.textamerica.com - www.mophoblog.com - www.headmap.org.

Inici pàgina"Les úniques vegades que la porta és tanca sola, són quan t'has deixat les claus dins" (Llei de Murphy)

ADREÇES INTERESSANTS

Internet és una grandiosa teranyina on podem trobar-hi qualsevol cosa, fins i tot les més insospitades. En aquest apartat hi han adreçes webs que poden sorprendre o poden ser molt pràctiques.

Adreça cultural: El projecte Gutenberg ( http://gutenberg.org ) consisteix en la recopilació de llibres electrònics o ebooks d'autors clàssics o contemporanis que han permés la seva divulgació de forma gratuïta. Hi podem trobar milers de llibres en varis idiomes (entre ells el català) que podrem descargar a l'ordinador, a un Pocket PC o imprimir-los directament. També hi ha seccions sobre la creació de llibres electrònics o per afegir els teus propis textes. Diàriament entren nous documents.

Adreça divertida: Per demostrar que la realitat sempre supera a la ficció pot visitar aquesta pàgina, on es dediquen a rastrejar diaris de tot el món cercant notícies extravagants, però completament verídiques. També hi ha passatemps i emotives necrològiques. http://www.creetelo.com.

Adreça distreta: Si vol passar un ratet entretingut (o inclús moltes hores), pot entrar en aquesta pàgina i fer tot tipus de puzzles. En trobarà des de 6 fins a 240 peces i encara que el lloc esta en anglès la seva interfaz es molt intuitiva, ja que permet barrejar, arrastrar i col·locar les peces al tauler d'una forma molt senzilla. L'adreça és: http://www.jigzone.com.

©2005 Associació Sense Límits - Autoritzada la seva reproducció total o parcial sempre que figuri la indicació expressa del seu origen.

Els barbers no poden menjar cebes entre les 7 del matí i les 7 de la tarda (Llei de Waterloo, estat de Nevada, USA)

Per rebré els butlletins regularment, només heu d'enviar un missatge posant "Alta Butlletí" a l'assumpte.

Inici pàginaAnterior Primària Següent

Entitat Cultural, Lúdica i Esportiva

Inici Qui som? Per fer-se Soci Premsa Política Legal Llibre Visites               Contacte

©1998-2017 Associació Sense Límits / VALLS (Alt Camp) - Telf. 640 224 529

Sense Límits & Internet:  Alt Camp Informació - Directori de l'Alt Camp - Masia Virtual - Dades dels Països Catalans