Entitat Cultural, Lúdica i Esportiva

Dades Cat Calçots i Calçotades a tot arreu

Calçots i Calçotades

Inici Qui som? Per fer-se Soci Premsa Política Legal Llibre Visites          Contacte

SECCIONS:

Principal
Segona Mà
Act. Culturals
Act. Lúdiques
Act. Esportives
Internet
Butlletins
Dades Cat

Segueix-nos a:

Secció de Cultura de Sense LímitsDirectori dels Països Catalans

Què són les Dades dels Països Catalans ?

Les Dades dels Països Catalans té per objectiu posar a l'abast de tothom el màxim possible de informació corresponent als territoris de parla catalana (Principat, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Franja de Ponent i l'Alguer).

Aquesta és una tasca personal d'un soci, que des de l'any 1975 ha anat recollint en fitxes tota aquesta informació, i que s'ha penjat a Internet per tal de compartir-ho amb tota la gent que hi pugui estar interessada.

Actualment hi ha més de 55.000 referències a la xarxa (www.dadescat.info), les quals s'estan omplint de contingut i actualitzant periòdicament (i sempre que el temps ho permet).

També s'està treballant amb unes 30.000 dades noves, que un cop enllestides i posades a Internet, convertirà aquest Directori en el més important arxiu documental centrat única i exclusivament en els territoris de parla catalana.

Informació que hi ha al Directori:

 GEOGRAFIA  Accidents geogràfics (rius, muntanyes, planes, costa, etc.), així com nuclis de població, masies, pobles, municipis, comarques. Amb la situació, dades de població, superfície, altitud, fonts de riquesa, etc.

 HISTÒRIA  Des dels vestigis dels primers pobladors d'aquestes terres, passant pels ibers, romans i àrabs, amb les divisions medievals en comtats, vescomtats, marquesats, ducats, etc. També els fets bèl·lics que han tingut lloc tant a casa nostra com a l'època de domini de quasi tota la Mediterrània.

 BIOGRAFIES  Personatges coneguts i molts de desconeguts que d'una manera o altra tenen alguna cosa a veure amb aquests territoris. Des de grans reis, importants artistes, músics, científics, polítics, etc., fins a patriotes que han donat la vida o la llibertat per la defensa d'aquestes terres.

 CULTURA  Terres d'importants entitats cíviques, lúdiques, esportives i culturals, que han desenvolupat una tasca ambiciosa i sempre al servei del país i dels seus habitants. També importants diaris i revistes per conèixer el dia a dia de casa nostra i interessantísima literatura que ha traspassat moltes vegades els límits del nostre territori.

 política  Partits polítics de tots els colors i tendències, importants sindicats anarquistes, comunistes, socialistes, monàrquics, reaccionaris... Diverses formes de govern: federalismes, feudalismes, repúbliques, dictadures, monarquies...

 DIVERSOS  Importants obres d'art que són als museus o al carrer, grans i petites empreses que han nascut, s'han desenvolupat Inici pàgina i que algunes han tancat; i moltes més dades que tenen a veure amb nosaltres i el nostre país.

 

Entitat Cultural, Lúdica i Esportiva

Inici Qui som? Per fer-se Soci Premsa Política Legal Llibre Visites               Contacte

©1998-2014 Associació Sense Límits / Muralla de Sant Antoni, 101-baixos / 43800 VALLS (Alt Camp) - Telf. 640 224 529

Sense Límits & Internet:  Alt Camp Informació - Directori de l'Alt Camp - Masia Virtual - Calçot de VallsDades dels Països Catalans